بنزآلدهید
١٤٠٣/٣/٢٤
بنزآلدهید چیست ؟
گاهی از بنزآلدهید با شهرت بنزآلدئید نیز یاد می گردد و با نام بردن از واژگان اختصاری C7H6O به ترکیب شیمیایی پرداخته می شود که زیر مجموعه نوعی ترکیب شیمیایی از حلقهٔ بنزنی می باشد که در طی آن یک هیدروژن با یک آلدهید جایگزین گشته است.
این ترکیب در معرض دمای اتاق چون مایعی فاقد رنگ و صاحب رایحه ای چون بادام زمینی است. اما منبع اصلی تولید این ترکیب به عوامل طبیعی چون زردآلو، گیلاس، برگ بویا و هلو باز می گردد. آلدهید صاحب انواع مختلفیست که سادهترین نوع آن آلدهید آروماتیک نام دارد و جایگاه پرکاربردترین ماده شیمیایی در صنعت را از آن خود ساخته است.
کاربرد های بنزآلدهید
- وابسته به این موضوع که بنز آلدهید در قالب یک طعم دهنده و تولید عطر های متعدد مورد استفاده قرار می گیرد، نوعی ترکیب پر کاربرد تلقی می گردد. از طرف دیگر این ماده در روند تولید صنایع دارویی، رنگ آمیزی، عطر و رزین در جایگاه متریال ابتدایی قرار می گیرد. البته که نمی توان از کاربرد آن به جهت طعم دهندگی به اکثیرت مواد غذایی چشم پوشاند.
- بنزآلدئید نوعی ماده افزودنی غذایی فاقد خطر (GRAS) در ایالات متحده به حساب می آید که در قالب نوعی ماده طعم دهنده، از سوی اتحادیه اروپا مورد پذیرش است. مقدار مصرف این ماده، میزان ۴۰ درصدی را از آن خود ساخته و عموما به جهت تهیه نمودن طعم دهنده ها چون بادام، گیلاس، هلو ، آجیل و ... کاربرد دارد.
- بنزآلدهید به سبب ساخت و تولید بنزن فرمالدئید با تکیه بر اکسیژن، اسید لوریک، آلدئید لائوریک، مالاکیت، بنزیل بنزوات، بنزیل آنیلین و بنزیلیدن استون و ...، که با هدف تنظیم گشتن طعم صابون، جوهر خوراکی و سایر موارد مورد استفاده قرار می گیرد، کاربرد دارد.
- بنزآلدئید نوعی آلدهید محسوب می گردد که در حوزه تولید انواع مختلف مواد آرایشی به عنوان دناتورانت، ماده معطر کننده و همینطور رایحه نقش اساسی را ایفا می نماید که البته در حال حاضر در ۷ نوع پر استفاده از آن ها، صاحب کاربرد است. بیشترین میزان غلظت مصرف بنز الدهید در عطر ها، صاحب نسبت ۵۰ درصدیست.
- وابسته به این مورد که بنزآلدئید با سرعت بالا به بنزوئیک اسید در پوست متابولیزه می گردد، مجموعه مطالعات بر تحریک و حساسیت پوستی، حاوی این مورد می باشد که در روند استفاده از اسید بنزوئیک هیچگونه عارضه جانبی به چشم نمی خورد. از همین روست که نتایج این مطالعات ایمنی بکارگیری بنزآلدهید را ضمانت می کنند.
- این ترکیب از راه بافت پوست و ریه ها جذب گشته، با این تفاوت که در هیچ نوع بافت بخصوصی تجمع نمی گردد. بعد از سوخت و ساز به اسید بنزوئیک اطلاق گشته و سپس از راه ادرار دفع خواهند گشت.
- ناگفته نماند برخی مطالعاتی حاکی بر آن است که، بنزآلدهید می تواند با تحریک خاصیت بروز سرطان در بدن همراه باشد. اما در مجموع در روند تولید مواد آرایشی، خطر سرطان زا بودن این ترکیب، هیچ پشتوانه علمی ندارد.
واکنش در بنزالدهید
آری! بنزالدهید به سهولت تحت اکسیداسیون قرار گرفته تا بنزوئیک اسید با قرار گیری در معرض هوا در دمای اتاق به وجود آید که به شکل گیری ناخالصی رایج در انواع مختلف آزمایشگاهی اطلاق می گردد. وابسته به این مورد که میزان نقطه جوش بنزوئیک اسید در نمودار، پذیرای حالت صعودی تری نسبت به بنزالدهید قرار دارد، این انتظار می رود که وابسته به تقطیر، خالص گردد. میتوان بنزیل الکل را از بنزالدهید به کمک هیدروژناسیون ایجاد نمود. واکنش بنزالدهید با استات بی آب سدیم و انیدرید استیک سبب شکل گیری اسید سینامیک خواهد گشت. این در حالیست که از سیانید پتاسیم الکل با هدف تراکم بخشی بنزالدهید به بنزوئین کمک گرفته می شود. بنزالدهید بعد از درمان با قلیای غلیظ، شانس به تناسب رسیدن را تجربه نخواهد کرد. یک مولکول آلدهید به بنزیل الکل مبدل گشته و مولکول دیگر به صورت همزمان به بنزوئیک اسید اکسیده خواهد گشت.
شناسنامه بنزوالدهید
- فرمول : C₇H₆O
- چگالی : ۱٫۰۴ گرم بر سانتیمتر مکعب
- جرم مولی : ۱۰۶٫۱۲ گرم بر مول
- نقطه جوش : ۱۷۸٫۱ °C
- نقطه ذوب : −۲۶ °C
- محلول در : آب
- آلدهیدهای وابسته : آنیسآلدهید ; وانیلین
برای خرید بنزآلدهید آزمایشگاهی مرک و سیگما از طریق راههای ارتباطی فوق با ما تماس بگیرید.
سیتیژن؛ مرجع مواد شیمیایی مرک و سیگما
سیتیژن؛ مرجع مواد شیمیایی مرک و سیگما